Jachttraining

Jachttraining voor beginners

 

Iedere zaterdagmorgen wordt er jachttraining gegeven. De samenwerking tussen u en uw hond staat bij de jachttraining centraal. Met het gebruik van dummy’s worden jachtprooien nagebootst. Er bestaat eveneens de mogelijkheid om met echt wild te trainen. Tijdens de jachttraining werken wij volgens dezelfde basisprincipes als bij de cursussen. Juist gedrag wordt beloond, ongewenst gedrag wordt genegeerd of ontmoedigd op een louter diervriendelijke manier.


Als u met uw hond voor het eerst deel gaat nemen aan de jachttraining, zult u al snel merken dat uw hond al na een aantal trainingen aanzienlijk beter onder uw appèl komt te staan.


Met onze jachttrainingen ziet u de passie en werklust die jachthonden van nature hebben, naar boven komen. Op het moment dat u in de huid van een jager kruipt, kunt u uw hond de verloren jachtprooien laten apporteren. Uw hond zal hierbij zijn ogen, oren en neus moeten gebruiken, waar u hem de juiste aanwijzingen voor zult moeten geven.


Geen enkele jachttraining is hetzelfde; de sterk variërende jachtsituaties houden uw hond oplettend en enthousiast. De alertheid die uw hond vanuit zijn instincten razendsnel ontwikkelt, is schitterend om mee te maken.

 


Jachttraining voor gevorderden

 

Jachttraining voor gevorderden is geschikt voor u als u al langere tijd met veel plezier deelneemt of deel heeft genomen aan de jachtgroep voor beginners. Inmiddels heeft u al veel ervaring opgedaan in het trainen van de hond in de jacht. U en uw hond kennen de basisvaardigheden in de jacht en beheersen de 'steadyness'; jullie zijn toe aan een hogere moeilijkheidsgraad en complexere proeven. De proeven binnen de jachttraining voor gevorderden bieden deze diepgang en zijn gerelateerd aan landelijke diplomadagen waar leden van verscheidene nationale jachtgroepen aan deelnemen.


Daarnaast heeft u de mogelijkheid om mee te doen aan jaarlijkse working-testen, en eventueel is er op verzoek van u en de andere leden aandacht voor speciale onderdelen zoals speuren of zweetwerk. 


Na afloop van de training is er altijd gelegenheid voor nabespreking onder het genot van een kop koffie of thee.  

Cursuskalender

  Jachttraining Delfzijl (gevorderd)
  Elke zaterdag 10:30 t/m 12:00 uur
  U kunt wekelijks instromen
  Locatie:
  Fietspad Tuikwerderrak/Syndicuslaan
  9934 Delfzijl
  Jachttraining Delfzijl (basis)
  Elke zaterdag 14:15 t/m 15:15 uur
  U kunt wekelijks instromen
  Locatie:
  Fietspad Tuikwerderrak/Syndicuslaan
  9934 Delfzijl

Foto's