Over ons

Mijn naam is Jan de Groot; ik woon samen met mijn vrouw Annemarie en zoon Bram aan de Boschsingel in Winschoten. Na een lange periode waarin wij geen tijd en ruimte hadden voor honden, kwam mijn wens om een hond te bezitten uit nadat ik een aantal jaren geleden mijn slagersbedrijf had verkocht. De eerste hond, labrador Tom, kwam in huis en met hem kwam al snel mijn interesse voor dit ras nog verder naar boven.

 

Ik ben me gaan verdiepen in de labrador en volgde een opleiding bij "O & O Nederlandse vereniging voor instructeurs in hondenopvoeding en -opleiding". In 2009 behaalde ik mijn diploma "Algemene Vorming en Omgang Hond" en in 2010 heb ik mijn diploma''s voor cursussen voor puppy''s en jonge honden behaald. In 2011 ben ik bij DogVision begonnen met de opleiding "Gedragstherapie bij honden" om het gedrag van honden op een deskundige wijze vanuit biologische invalshoek te bestuderen. Regelmatig bezoek ik lezingen/seminars in Nederland en België om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van de ethologie bij honden.

 

Vanaf begin 2011 bezit ik mijn eigen hondenschool, "Hondenschool Otterstaarten & Friends", te Delfzijl waar ik met veel plezier iedere zaterdag honden train en hun baasjes coach.